For mye gjærrester

Du har nok fått en infeksjon på grunn av bakterier.

Løsning: bedre rengjøring og desinfeksjon. Sjekk gjærkilden og utstyr (ref: moderne hjemmebrygging).

Fikk det samme problemet selv en gang da jeg prøvde å sette en hveteøl direkte å gjærkaka etter forrige brygg. Det samakte noe i nærheten av sitronbrus, og gikk i sluken.
 
Ingredienser:

Pale malt
Crystal malt
Sjokolade malt

45g Saaz humle, 15g på 60,30,1 min.
Fikk ikke målt gravity så det kan jeg ikke svare på.

At jeg brukte en pakke US-05 på 10 liter er grunnen til at jeg tror det kanskje ble litt mye gjær.
Den "sure" smaken er ikke så tydelig, men helt klart tilstede.
 
MartinHS skrev:
Ingredienser:

Pale malt
Crystal malt
Sjokolade malt

45g Saaz humle, 15g på 60,30,1 min.
Fikk ikke målt gravity så det kan jeg ikke svare på.

At jeg brukte en pakke US-05 på 10 liter er grunnen til at jeg tror det kanskje ble litt mye gjær.
Den "sure" smaken er ikke så tydelig, men helt klart tilstede.

Du kan bruke veldig mye formye gjær før du merker det på smak. Sikkert noe infeksjoner
 
US-05 er litt stram i smaken før ølet klårnar litt. Har han fått stå og klårna ei stund? Set spannet kaldt viss du kan, då søkk gjæren fortare. Slå i alle fall ikkje ut ølet viss du ikkje er heilt sikker på at det er infisert. Ta heller litt tida til hjelp.
 
Tilbake
Topp