Hallo!
Jeg har alltid brukt 2x tørrgjærpakker (11g?) oppi batchene mine, 23-24 liters. Er dette for mye gjær? Jeg hydrerer ikke gjæren først, bare klipper opp, heller i dunken og ruster som en Gud på 20-23 grader. Det har pleid å slutte å boble i gjærlåsen etter 3 dager. (IPAer på 16-18grader lagring).
Er det for mye gjær? Bør jeg bare bruke 1 pakke og blande ut i 30 graders sterilt vann/blande 2 pakker i vann? Vil jeg da få et anderledes resultat enn det jeg har fått til nå? I tilfelle, hva blir anderledes? Eller vil hydrering av gjær kun hjelpe at det begynner å gjære lettere? OG har vært 1050-1070, brukt mest Safale US-05.
Jeg har aldri hatt noe problem med noe gjærsmak og synes ølet er meget godt, men dog har jeg jo bare brukt denne metoden, så vet jo ikke om smak kan bli enda bedre!
Håper noen kan forklare fordelen med like mye/mindre gjær og hydrering!
Jeg har alltid brukt 2x tørrgjærpakker (11g?) oppi batchene mine, 23-24 liters. Er dette for mye gjær? Jeg hydrerer ikke gjæren først, bare klipper opp, heller i dunken og ruster som en Gud på 20-23 grader. Det har pleid å slutte å boble i gjærlåsen etter 3 dager. (IPAer på 16-18grader lagring).
Er det for mye gjær? Bør jeg bare bruke 1 pakke og blande ut i 30 graders sterilt vann/blande 2 pakker i vann? Vil jeg da få et anderledes resultat enn det jeg har fått til nå? I tilfelle, hva blir anderledes? Eller vil hydrering av gjær kun hjelpe at det begynner å gjære lettere? OG har vært 1050-1070, brukt mest Safale US-05.
Jeg har aldri hatt noe problem med noe gjærsmak og synes ølet er meget godt, men dog har jeg jo bare brukt denne metoden, så vet jo ikke om smak kan bli enda bedre!
Håper noen kan forklare fordelen med like mye/mindre gjær og hydrering!