For lite humle i brygget

Har satt jule-Porter. Brygget med en 50 ltr Speidel og humlekorg fra BryggSelv.
Har en misstanke om at nettingen på korga er "for tett" (små masker). Korga slipper ikke nok humlesmak ut I ølet.
Etter at ølet er karbonert nå på fat, er det noe en kan gjøre for å få mer humle inn I ølet på dette stadiet?
 
Spesifikt, hva savner du fra humla? Bitterhet? Smak og/eller aroma?
Du kan tørrhumle, men siden du skriver det er en porter, ville i alle fall jeg stått over dette.
Det kjedelige svaret er at du antakeligvis ikke burde gjøre noe, men heller notere ned hva du vil gjøre annerledes neste gang;)
 
Har satt jule-Porter. Brygget med en 50 ltr Speidel og humlekorg fra BryggSelv.
Har en misstanke om at nettingen på korga er "for tett" (små masker). Korga slipper ikke nok humlesmak ut I ølet.
Etter at ølet er karbonert nå på fat, er det noe en kan gjøre for å få mer humle inn I ølet på dette stadiet?
Hadde akkurat samme problem. For finmasket netting. Trub tettet den med en gang. Etter tapping stod den full av Vørter som ikke rant ut. Brukte den en gang. Aldri mer. Hiver humle rett i speidelen nå. Aldri problem med tett pumpe eller lignende.
 
Tilbake
Topp