Har stående 12 liter Best bitter, OG var 1.041 og beregnet FG skulle være 1.010. Målte SG etter ti dagers gjæring, og den var helt nede på 1.004.
Brukte lys DME som base, og lot krystallmalt og litt sjokolademalt trekke ved +/-65 grader i ca 30 min - litt høyere temp. mot slutten.
Gjær er US-05, den har stått ved ca 16-19 grader.
1. Noen forslag til forklaring på at SG/FG er blitt så lav? (Håper jo den er ferdig, og ikke går enda lavere...)
2. Tanken var jo at dette skulle bli ca 4,1-4,2 % - nå ligger det an til 4.8. Kan jeg tilsette kokt vann for å få den ned mot 4,2, eller vil det bare være dumt (tørt og tynt?) Hvordan beregner jeg i så fall riktig vannmengde?
Er det beste å bare akseptere at den ble som den ble? 4,8 er jo greit det, men med FG på 1.004 er det vel knapt en best bitter lenger...
Brukte lys DME som base, og lot krystallmalt og litt sjokolademalt trekke ved +/-65 grader i ca 30 min - litt høyere temp. mot slutten.
Gjær er US-05, den har stått ved ca 16-19 grader.
1. Noen forslag til forklaring på at SG/FG er blitt så lav? (Håper jo den er ferdig, og ikke går enda lavere...)
2. Tanken var jo at dette skulle bli ca 4,1-4,2 % - nå ligger det an til 4.8. Kan jeg tilsette kokt vann for å få den ned mot 4,2, eller vil det bare være dumt (tørt og tynt?) Hvordan beregner jeg i så fall riktig vannmengde?
Er det beste å bare akseptere at den ble som den ble? 4,8 er jo greit det, men med FG på 1.004 er det vel knapt en best bitter lenger...