Brygget en Texas Bock i helgen.
I følge oppskrift skulle dette bli et relativt svakt øl med estimert OG på 1.040-49.
Etter koking endte vi opp med OG på 1.070 !!
Tenker vi vanner ut før flasking, men jeg forstår ikke hva som gikk galt.
Den er basert på oppskrift her: http://www.defalcos.com/component/content/article/184.html, eller for øvrig samme oppskrift het http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/6011/texas-petes-bock
Etter diverse omregninger fra lbs og skalering fra 5 gal til 55 liter endte jeg opp med denne oppskrift:
Domestic Six-Row pale malt kg 5,21
Munich malt kg 2,61
Flaked Maize (corn) kg 3,94
Belgian Cara-Vienne malt kg 0,64
Medium Crystal malt kg 0,64
Chocolate malt kg 0,16
Tusenkroners spørsmålet er :
Hvorfor er det så stor forskjell fra den originale estimerte OG i forhold til resultat ?
Har jeg regnet feil, er malten i Stavanger bedre enn Texas malt, er det feil i den originale OG beregning ...
I følge oppskrift skulle dette bli et relativt svakt øl med estimert OG på 1.040-49.
Etter koking endte vi opp med OG på 1.070 !!
Tenker vi vanner ut før flasking, men jeg forstår ikke hva som gikk galt.
Den er basert på oppskrift her: http://www.defalcos.com/component/content/article/184.html, eller for øvrig samme oppskrift het http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/6011/texas-petes-bock
Etter diverse omregninger fra lbs og skalering fra 5 gal til 55 liter endte jeg opp med denne oppskrift:
Domestic Six-Row pale malt kg 5,21
Munich malt kg 2,61
Flaked Maize (corn) kg 3,94
Belgian Cara-Vienne malt kg 0,64
Medium Crystal malt kg 0,64
Chocolate malt kg 0,16
Tusenkroners spørsmålet er :
Hvorfor er det så stor forskjell fra den originale estimerte OG i forhold til resultat ?
Har jeg regnet feil, er malten i Stavanger bedre enn Texas malt, er det feil i den originale OG beregning ...