Er nytt medlem og prøver meg på et nybegynnerspørsmål.
Har nå brygget sju ganger og har opplevd flere ganger at ølet blir flatt, altså nesten uten kullsyre. Bruker kun karboneringsdrops (2 stk pr 1/2 ltr flaske) noe som skal være i overkant av det nødvendige. Har stått tre uker i ca 20 grader for karbonering.
FG har blitt lavere enn antatt, ca 1010. Blir det her for lite gjær til karboneringen?
Har sett denne diskusjonen her før men har ikke sett noen direkte svar på dette. Håper noen vet...
Har nå brygget sju ganger og har opplevd flere ganger at ølet blir flatt, altså nesten uten kullsyre. Bruker kun karboneringsdrops (2 stk pr 1/2 ltr flaske) noe som skal være i overkant av det nødvendige. Har stått tre uker i ca 20 grader for karbonering.
FG har blitt lavere enn antatt, ca 1010. Blir det her for lite gjær til karboneringen?
Har sett denne diskusjonen her før men har ikke sett noen direkte svar på dette. Håper noen vet...