Har søkt litt rundt på forumet og nettet, men blir ikke helt klok på dette med lagring av pils på flaske.
For noen uker siden brygget jeg batch #01 med bohemian pilsner. Denne begynner nå å nærme seg flasking. Har tidligere kun laget forskjellige typer overgjæret øl og dette er altså mitt første forsøk med undergjæring.
Mine spørsmål er følgende:
1. Når jeg tilsetter isinglass ved sekundærgjæring (ca 1 uke) vil det bli tilstrekkelig med gjærceller igjen i brygget til at jeg kan karbonere naturlig?
2. Hva er anbefalt fremgangsmåte for flasking / lagring?
i. Flaske og karbonere i 20 grader i 2 uker med påfølgende 6 uker lagring ved 0-5 grader?
ii. Lagring i gjæringsdunk i 6 uker på 0-5 grader med påfølgende karbonering på flaske i 2 uker ved 20 grader?
iii. Lagring inkl karbonering i 8 uker på 0-5 grader? (kan tenke meg at det blir lite kullsyre ved dette alt)
Siden jeg har planer om å tilsette isinglass for klarning vil det da bli evt nok gjærceller igjen til naturlig karbonering ved alt. ii., etter 6 uker i lagring på dunk?
EDIT: Gjær er Brewferm Lager (Carlsbergensis)
For noen uker siden brygget jeg batch #01 med bohemian pilsner. Denne begynner nå å nærme seg flasking. Har tidligere kun laget forskjellige typer overgjæret øl og dette er altså mitt første forsøk med undergjæring.
Mine spørsmål er følgende:
1. Når jeg tilsetter isinglass ved sekundærgjæring (ca 1 uke) vil det bli tilstrekkelig med gjærceller igjen i brygget til at jeg kan karbonere naturlig?
2. Hva er anbefalt fremgangsmåte for flasking / lagring?
i. Flaske og karbonere i 20 grader i 2 uker med påfølgende 6 uker lagring ved 0-5 grader?
ii. Lagring i gjæringsdunk i 6 uker på 0-5 grader med påfølgende karbonering på flaske i 2 uker ved 20 grader?
iii. Lagring inkl karbonering i 8 uker på 0-5 grader? (kan tenke meg at det blir lite kullsyre ved dette alt)
Siden jeg har planer om å tilsette isinglass for klarning vil det da bli evt nok gjærceller igjen til naturlig karbonering ved alt. ii., etter 6 uker i lagring på dunk?
EDIT: Gjær er Brewferm Lager (Carlsbergensis)