AudunWS
Dommer
Det var tre ønsker på en gang det :jaha:
Nå som mine to første brygg snart er klare for flasking så dukker det opp litt spørsmål om nettopp flasking, karbonering og lagring. Jeg har lest og søkt på forumet og gjort meg opp noen meninger, men det kan være en trygghet å få gode (direkte) tips også.
Det jeg har til gjæring nå er en juleøl og en IPA, de skal flaskes i slutten av neste uke på 1/2-literes flasker. Hvordan karbonerer jeg disse, er det 6gr sukker pr liter som gjelder? Har fått for meg at det er en sukkerlake jeg koker først og tilsetter karet før jeg tapper om.
Etter flasking så skal de jo lagres, og her er jeg helt blank. Hvordan gjør jeg dette best for de to ølsortene jeg har til gjæring nå?
Tok en test av IPA etter 6 dager, da var den gått fra OG 1066 til 1015. Er det en positiv utvikling?
Ops, det ble mye på en gang. Håper det går bra!
Nå som mine to første brygg snart er klare for flasking så dukker det opp litt spørsmål om nettopp flasking, karbonering og lagring. Jeg har lest og søkt på forumet og gjort meg opp noen meninger, men det kan være en trygghet å få gode (direkte) tips også.
Det jeg har til gjæring nå er en juleøl og en IPA, de skal flaskes i slutten av neste uke på 1/2-literes flasker. Hvordan karbonerer jeg disse, er det 6gr sukker pr liter som gjelder? Har fått for meg at det er en sukkerlake jeg koker først og tilsetter karet før jeg tapper om.
Etter flasking så skal de jo lagres, og her er jeg helt blank. Hvordan gjør jeg dette best for de to ølsortene jeg har til gjæring nå?
Tok en test av IPA etter 6 dager, da var den gått fra OG 1066 til 1015. Er det en positiv utvikling?
Ops, det ble mye på en gang. Håper det går bra!