Har søkt litt på dette og ser at det står en del, men likevel. :roedme: Finner litt forskjellig info. Har mine to første undergjærede batcher stående til gjæring nå og blir litt usikker.
Hva er erfaringene med gjæringstid på undergjæret øl, og er det noen risiko ved å gjære for leng/kort? Har det mye å si for smaken?
Litt fakta om brygg 1.
OG var 1050. Gjær er Saflager 34/70. Har stått på 10 grader i 3 uker til SG1014, og nå 2 dager på 20 grader og SG er nå 1013. Når jeg tar ut prøven ser jeg at det fremdeles er små bobler som stiger til overflaten (men mye færre enn for 2 dager siden)
Er det bare å flaske i vei? Har det noe særlig å si for smaken om FG er 1013 eller 1010 (tror ikke at det synker så veldig mye mer uansett) eller indikerer disse boblne at det bør stå litt til? I så fall på på 20 grader?
Er vel ingen fasit...... heldigvis.
Brygg 2 har omtrent samme data, men brukte 2042Danish Lager. Står fremdeles på 10 grader med SG 1014.
Hva er erfaringene med gjæringstid på undergjæret øl, og er det noen risiko ved å gjære for leng/kort? Har det mye å si for smaken?
Litt fakta om brygg 1.
OG var 1050. Gjær er Saflager 34/70. Har stått på 10 grader i 3 uker til SG1014, og nå 2 dager på 20 grader og SG er nå 1013. Når jeg tar ut prøven ser jeg at det fremdeles er små bobler som stiger til overflaten (men mye færre enn for 2 dager siden)
Er det bare å flaske i vei? Har det noe særlig å si for smaken om FG er 1013 eller 1010 (tror ikke at det synker så veldig mye mer uansett) eller indikerer disse boblne at det bør stå litt til? I så fall på på 20 grader?
Er vel ingen fasit...... heldigvis.
Brygg 2 har omtrent samme data, men brukte 2042Danish Lager. Står fremdeles på 10 grader med SG 1014.