Det er bare å gå og kjøpe flere kjøleskap, det Jeg har 6 hittil, bare til øl
Neida, de kan godt stå i romtemperatur, men du må være klar over at de eldes raskere og har dermed dårligere holdbarhet. Det er umulig å kvantifisere nøyaktig hvor lang holdbarhet de får, det er avhengig av et utall ulike faktorer som ølsort, alkoholprosent, oksygeninnhold i ølet, renslighet under bryggingen osv osv. Og ikke minst bryggerens egen smaktsterskel for å kjenne at ølet har gått ut på dato.
Men en tommelfingerregel innen kjemien er at en reaksjon vil foregå dobbelt så raskt hvis du øker temperaturen med ti grader. Husker ikke navnet på han som fant på denne regelen, men... Altså kan du regne med at ølet får (veldig rundt regnet) dobbelt så god holdbarhet på 10 grader som på 20. Hvor lang? Alt fra en måned eller to til flere år. Hveteøl har f.eks. notorisk dårlig holdbarhet.
Neida, de kan godt stå i romtemperatur, men du må være klar over at de eldes raskere og har dermed dårligere holdbarhet. Det er umulig å kvantifisere nøyaktig hvor lang holdbarhet de får, det er avhengig av et utall ulike faktorer som ølsort, alkoholprosent, oksygeninnhold i ølet, renslighet under bryggingen osv osv. Og ikke minst bryggerens egen smaktsterskel for å kjenne at ølet har gått ut på dato.
Men en tommelfingerregel innen kjemien er at en reaksjon vil foregå dobbelt så raskt hvis du øker temperaturen med ti grader. Husker ikke navnet på han som fant på denne regelen, men... Altså kan du regne med at ølet får (veldig rundt regnet) dobbelt så god holdbarhet på 10 grader som på 20. Hvor lang? Alt fra en måned eller to til flere år. Hveteøl har f.eks. notorisk dårlig holdbarhet.