Flasket min Yuletide Ale 2013 forrige uke. Karbonerte med 6g sukker pr liter. (Det var ihvertfall meningen). Flaskene har stått i 19-20grader foreløpig i 1 uke.
Ved prøvesmaking nå etter 1 uke er det utviklet lite kullsyre i de to tilfeldig valgte flaskene. Som en tam Guinness. De slipper trykk når de åpnes, så korkene var tette.
Tidligere brygg har utviklet bra nivå av kullsyre på 1 uke.
Jeg begynner å lure på om jeg kan ha syndet med sukkerlaken, at det har blitt igjen sukkerrester i pannen uten at jeg har merket det.
Eller kan gjæren være litt treg?
Kan jeg etter 4 uker lagring tilsette litt mer sukkerlake i hver flaske og klare å vekke gjæren?
Mvh
Torstein
Ved prøvesmaking nå etter 1 uke er det utviklet lite kullsyre i de to tilfeldig valgte flaskene. Som en tam Guinness. De slipper trykk når de åpnes, så korkene var tette.
Tidligere brygg har utviklet bra nivå av kullsyre på 1 uke.
Jeg begynner å lure på om jeg kan ha syndet med sukkerlaken, at det har blitt igjen sukkerrester i pannen uten at jeg har merket det.
Eller kan gjæren være litt treg?
Kan jeg etter 4 uker lagring tilsette litt mer sukkerlake i hver flaske og klare å vekke gjæren?
Mvh
Torstein