#9 og #10 på gang.
#9 skal være en bayer der OG var 53 og med wlp833. Tilsatte 1 liter oksygen i 1,5 min med 0,5 luftestein. Stod så på 10 grader til gjæring i 3 uker før temp ble øket til 18 grader i 3 dager. Forventet at alt var i orden og tappet på flasker med 6g /l karbonering. Problemet tror jeg er at FG stoppet på 25... Betyr så høy FG og sukker at brygget blir potensielle flaskebomber????
#10 skal være en oktoberfest og er en uke kortere i løypa. OG 57 og WLP820, samme oksygenering som over. Etter to uker på 10 grader øket jeg temp i gjæringsskapet til 15 grader (ploppingen var over for en uke siden). Jeg skulle nå ta lærdom av #9 og brukte en vintyv og reagensglass innsatt med starsan og tok SG; 18, så her ser alt ut til å være i orden. Irritasjonsmomentet er at vintyven må fylles 4 ganger før det er nok i reagensglasset til å gjøre en måling. Finnes det et større / mer effektivt alternativ til vintyven som bare tar 20-30 ml??? (jeg har ikke tappekran på gjæringsbøttene)
#9 skal være en bayer der OG var 53 og med wlp833. Tilsatte 1 liter oksygen i 1,5 min med 0,5 luftestein. Stod så på 10 grader til gjæring i 3 uker før temp ble øket til 18 grader i 3 dager. Forventet at alt var i orden og tappet på flasker med 6g /l karbonering. Problemet tror jeg er at FG stoppet på 25... Betyr så høy FG og sukker at brygget blir potensielle flaskebomber????
#10 skal være en oktoberfest og er en uke kortere i løypa. OG 57 og WLP820, samme oksygenering som over. Etter to uker på 10 grader øket jeg temp i gjæringsskapet til 15 grader (ploppingen var over for en uke siden). Jeg skulle nå ta lærdom av #9 og brukte en vintyv og reagensglass innsatt med starsan og tok SG; 18, så her ser alt ut til å være i orden. Irritasjonsmomentet er at vintyven må fylles 4 ganger før det er nok i reagensglasset til å gjøre en måling. Finnes det et større / mer effektivt alternativ til vintyven som bare tar 20-30 ml??? (jeg har ikke tappekran på gjæringsbøttene)