Har absolutt vurdert brett og tanken er veldig god, samtidig ønsker jeg ikke å kødde med gjærkaka. Skal bruke den neste gang også og vil at gjæren skal være ren og pen. Vurderer å flaske halvparten, andre halvparten kan jeg tappe om, og tilsette f.eks brett og frosne bringebær/blåbær :jaha:
Blir vel litt for farge og litt for smak om jeg gjør det. men vil ha minst halvparten på ren saisongjær da jeg aldri har smakt en klassisk saison som er så kraftig. Blir krydderpreget sterkere enn normalt? Hva med fylden?
Har kun brukt pale og pilsnermalt, og tilsatt sukker og honning. Hvis jeg tilsetter brett på hele vil jeg aldri vite hvordan saisongjæren ville smakt på så høy prosent.
Den er jo nå på 11,81%. Og det er vel ca 3% over hva jeg trodde var smertegrensen for denne gjærtypen og den kan jo fort gå en prosent til.
Den gjærkaka jeg brukte har gjært tidligere batcher ned til 1002-1003. Forrige brygget var på 8,5%. (Mørk chili saison).