Hei,
Har brygget en god del, men har aldri filtrert ølet. Noen som har erfaringer med dette, som hjemmebrygger?
Tenkte jeg skulle lage en heftig Imperial IPA (ca 235g humle til 18 liter øl). Da kan det kanskje være best å filtrere før fat/flaske.
Ellers brygget jeg nylig en fruktøl med mye bringebær (200g/l), og god ble den på smak, men den hadde absolutt hatt god av å blitt filtrert før den havnet på corneliusfat. Fatet gikk tett og jeg måtte kappe stigerøret. I tillegg kommer det noen «ubåter» enda fra fatet. Tenker at et filtreringstrinn i prosessen hadde gjort nytten også her.
Har brygget en god del, men har aldri filtrert ølet. Noen som har erfaringer med dette, som hjemmebrygger?
Tenkte jeg skulle lage en heftig Imperial IPA (ca 235g humle til 18 liter øl). Da kan det kanskje være best å filtrere før fat/flaske.
Ellers brygget jeg nylig en fruktøl med mye bringebær (200g/l), og god ble den på smak, men den hadde absolutt hatt god av å blitt filtrert før den havnet på corneliusfat. Fatet gikk tett og jeg måtte kappe stigerøret. I tillegg kommer det noen «ubåter» enda fra fatet. Tenker at et filtreringstrinn i prosessen hadde gjort nytten også her.