Jeg brygget en Stout for ikke så veldig lenge siden. Target på OG var 1.076, etter å ha kokt vørteren fra 14,5 liter til 10 liter og da også benyttet de-koksjon ga jeg opp. Da stoppet OG på 1.072. Det skjedde rett og slett ikke noe mer hadde da kokt ganske "hardt" i 2 1/2 time. Skulle jeg ha fortsatt hadde jeg endt opp med 4 liter øl.
Er det noen maltsammensetninger, eller andre forhold som kan komplisere dette med å oppnå høy nok OG? Da jeg benyttet de-koksjon var jeg på den massen i 1.120 så åpenbart var det mulig å komme høyere uten å tilsette sukker.
Noen som har noen tanker om hvorfor jeg ikke fikk bedre uttelling på over 30% avkok? Det hører også med til historien at SG var forholdsvis høy = 1.052.
Er det noen maltsammensetninger, eller andre forhold som kan komplisere dette med å oppnå høy nok OG? Da jeg benyttet de-koksjon var jeg på den massen i 1.120 så åpenbart var det mulig å komme høyere uten å tilsette sukker.
Noen som har noen tanker om hvorfor jeg ikke fikk bedre uttelling på over 30% avkok? Det hører også med til historien at SG var forholdsvis høy = 1.052.