Hei
Det første All-grain brygget er nå tappet på flasker, en bitter med god smak og potensiale, så sånn sett er alt bare fryd og gammen.
Men vi sliter litt med FGen. brygget hadde en OG på 1050 og skulle hatt en FG på 1014 i følge beercalc. vi endte på 1020.
Etter å ha lest artikkelen om 1020 grensen ser jeg godt hvorfor vi ikke kom under 1020, det er fortsatt en jobb å gjøre både med mesking og gjærstarter.
spørmålet er om det nå i starten er lurt å legge OGen litt høyt( for å få mer korrekt styrke), til vi får mer trening, og bedre kontroll på FGen. Eller vil det bare gjøre vondt værre, og gi for søte øl.
Det første All-grain brygget er nå tappet på flasker, en bitter med god smak og potensiale, så sånn sett er alt bare fryd og gammen.
Men vi sliter litt med FGen. brygget hadde en OG på 1050 og skulle hatt en FG på 1014 i følge beercalc. vi endte på 1020.
Etter å ha lest artikkelen om 1020 grensen ser jeg godt hvorfor vi ikke kom under 1020, det er fortsatt en jobb å gjøre både med mesking og gjærstarter.
spørmålet er om det nå i starten er lurt å legge OGen litt høyt( for å få mer korrekt styrke), til vi får mer trening, og bedre kontroll på FGen. Eller vil det bare gjøre vondt værre, og gi for søte øl.