Hei
Prøvde denne veka fersk gjær for første gang, først i et Juleølsett fra bryggselv som ser ut til å fungere fint men for 2dager siden brygget jeg en pils etter egen oppskrift,
brygget med speidel og det ble ca 21liter vørter i bøtta. Jeg helte i 2 rør rett i vørteren og lot den stå i romtemperatur for å vente på at gjæringa skulle begynne, men etter 13-14timer var ingenting i gang og jeg flyttet den bare inn i gjær rommet på 11grader. Var nettopp innom der nå, og det er fortsatt heilt dødt, lokket har ikkje begynt å bule litt engang. Temperatur på vørteren kan ha vært oppe i 24-28grader da jeg helte i gjæren, kan dette ha "drept" den? Hadde ikkje termometer for handa der og da, og den i Speidelen er ikkje alltid heilt til å stole på etter endt brygging.
What to do, er det bare til å tømme det i sluket?
Prøvde denne veka fersk gjær for første gang, først i et Juleølsett fra bryggselv som ser ut til å fungere fint men for 2dager siden brygget jeg en pils etter egen oppskrift,
brygget med speidel og det ble ca 21liter vørter i bøtta. Jeg helte i 2 rør rett i vørteren og lot den stå i romtemperatur for å vente på at gjæringa skulle begynne, men etter 13-14timer var ingenting i gang og jeg flyttet den bare inn i gjær rommet på 11grader. Var nettopp innom der nå, og det er fortsatt heilt dødt, lokket har ikkje begynt å bule litt engang. Temperatur på vørteren kan ha vært oppe i 24-28grader da jeg helte i gjæren, kan dette ha "drept" den? Hadde ikkje termometer for handa der og da, og den i Speidelen er ikkje alltid heilt til å stole på etter endt brygging.
What to do, er det bare til å tømme det i sluket?