En Belgisk Dobbel med WLP530 har stått til gjæring i 3 uker, regulert til 20*C (optimal temp). OG 67, målte SG til 20 for 8 dager siden og antok den var klar for tapping idag. Ble skuffa da SG fortsatt var 20, oppskrifta sier FG = 13. Gjæringsprosessen har såvidt jeg kan se gått normalt for seg. Redd for flaskebomber og tok en avgjørelse om å la den stå ei uke til, økte temp til 22*C på hunch.
Er en fersking i gamet og er usikker på hvorfor gjæringa tilsynelatende har stoppa, og hva jeg evt. kan gjøre for å nå FG? Og hva om SG fortsatt er 20 om ei uke?
Takker for svar!
Er en fersking i gamet og er usikker på hvorfor gjæringa tilsynelatende har stoppa, og hva jeg evt. kan gjøre for å nå FG? Og hva om SG fortsatt er 20 om ei uke?
Takker for svar!