Hei
Brygget akkurat en Kølsch og bommet kraftig på OG... Skulle havne på ca. 1.046-1.048, men endte på 1.036(!!). Målt med refraktometer. I bryggerunden var det to ting som bekymret meg;
1. Det skjedde en feil med temperaturregulator som gjorde at ca. 25 min av mesk på 60 min endte med for høy mesketemp (skulle ligge på 65 grader, lå plutselig på 71...).
2. Synes det kokte litt for lite i perioder på apparatet jeg brukte.
Kan noen av disse punktene være årsak til at vi bommet på OG? Skyllingen tror jeg skal ha gått bra for seg egentlig...
Spørsmål nr. 2: Hva kan jeg forvente av utgjæring nå? Har lest at høy meksetemp. gjør at vi får mye sukker som ikke er spisbart av gjæren. I tillegg valgte vi denne gangen å ikke riste inn tørrgjæra, men bare strø den over vørter (og vi ristet ikke luft inn i vørter). Dette etter at jeg har lest her inne at tørrgjær ikke trenger risting eller noe slikt.
Brygget akkurat en Kølsch og bommet kraftig på OG... Skulle havne på ca. 1.046-1.048, men endte på 1.036(!!). Målt med refraktometer. I bryggerunden var det to ting som bekymret meg;
1. Det skjedde en feil med temperaturregulator som gjorde at ca. 25 min av mesk på 60 min endte med for høy mesketemp (skulle ligge på 65 grader, lå plutselig på 71...).
2. Synes det kokte litt for lite i perioder på apparatet jeg brukte.
Kan noen av disse punktene være årsak til at vi bommet på OG? Skyllingen tror jeg skal ha gått bra for seg egentlig...
Spørsmål nr. 2: Hva kan jeg forvente av utgjæring nå? Har lest at høy meksetemp. gjør at vi får mye sukker som ikke er spisbart av gjæren. I tillegg valgte vi denne gangen å ikke riste inn tørrgjæra, men bare strø den over vørter (og vi ristet ikke luft inn i vørter). Dette etter at jeg har lest her inne at tørrgjær ikke trenger risting eller noe slikt.