Har brygget en ale som etter en ukes lagring ved 8-10C smaker litt søtt, og har litt lite kullsyre. Åpnet en flaske for prøvesmake.
Den er karbonert i romtemperatur i 14 dager. Kan jeg sette den romtemperert en ukes tid til, og "konvertere" noe sødme til kullsyre?
Fungerer gjæra i det hele tatt ved 8-10C, eller ligger den helt i dvale? Altså, hvor mye utvikling kan jeg forvente over tid på nevnte faktorer?
Noen med erfaring?
Ale'n hadde OG på 1,066 og FG på 1,017.
Brukte Wyeast London Ale gjær, og ølet ble stukket om samme dag som tapping på flaske, og tilsatt sukkerlake med 120g sukker til 23l øl. Planen var å få CO2-volum på 2,3.
Kan jeg ha fått med for lite gjær på flaskene etter omstikkinga?
Tips til hva jeg bør gjøre? La det være, og akseptere at det ikke ble helt perfekt? Sette flaskene romtemperert en uke til? La ølet få lagres litt mer ved 8-10C? :jaha:
Tusen takk for alle innspill!
Den er karbonert i romtemperatur i 14 dager. Kan jeg sette den romtemperert en ukes tid til, og "konvertere" noe sødme til kullsyre?
Fungerer gjæra i det hele tatt ved 8-10C, eller ligger den helt i dvale? Altså, hvor mye utvikling kan jeg forvente over tid på nevnte faktorer?
Noen med erfaring?
Ale'n hadde OG på 1,066 og FG på 1,017.
Brukte Wyeast London Ale gjær, og ølet ble stukket om samme dag som tapping på flaske, og tilsatt sukkerlake med 120g sukker til 23l øl. Planen var å få CO2-volum på 2,3.
Kan jeg ha fått med for lite gjær på flaskene etter omstikkinga?
Tips til hva jeg bør gjøre? La det være, og akseptere at det ikke ble helt perfekt? Sette flaskene romtemperert en uke til? La ølet få lagres litt mer ved 8-10C? :jaha:
Tusen takk for alle innspill!