Hei, er heilt ny på bryggefronten. men har lest meg en del opp og sett gode videoer fra folk. Men det er et par ting jeg lurer på som ingen nevner og finner heller ingen svar på dette.
spørsmål Nr1-
Når en er ferdig med å karbonere ølet med co2 fra sodastream flasken (tvangskarbonering) la oss si den har stått i 5 dager og er nå perfekt karbonert. Skal du da ta av Co2 flasken fra fatet ? å da eventuelt lagre fatet til en skal drikke det ? eller skal Co2 flasken fortsatt være tilkoblet med trykk Nr.2 Må en drikke alt der og da ,når en begynner og tappe (når en driver ut med co2) eller kan en ta noen glass for og så plassere det på kjøl igjen ? og vist dette , skal en da fylle opp med mer co2 slik at det er alltid det trykket en karbonerte med på flasken til en vær tid? Nr3 Hvilket trykk skal en servere ølet på fatet med? reiner med at en skal ha lavere trykk en når en karbonerte ? La oss si at en karbonerer på 0,8bar.. Håper noe av dette gir mening for dem som skal svare.. kan være jeg som ikke tenker klart selv. men vist noen har en fasit rundt dette eller noen kloke ord å komme med så setter jeg stor pris på det.
-Hilsen ny på fat.
spørsmål Nr1-
Når en er ferdig med å karbonere ølet med co2 fra sodastream flasken (tvangskarbonering) la oss si den har stått i 5 dager og er nå perfekt karbonert. Skal du da ta av Co2 flasken fra fatet ? å da eventuelt lagre fatet til en skal drikke det ? eller skal Co2 flasken fortsatt være tilkoblet med trykk Nr.2 Må en drikke alt der og da ,når en begynner og tappe (når en driver ut med co2) eller kan en ta noen glass for og så plassere det på kjøl igjen ? og vist dette , skal en da fylle opp med mer co2 slik at det er alltid det trykket en karbonerte med på flasken til en vær tid? Nr3 Hvilket trykk skal en servere ølet på fatet med? reiner med at en skal ha lavere trykk en når en karbonerte ? La oss si at en karbonerer på 0,8bar.. Håper noe av dette gir mening for dem som skal svare.. kan være jeg som ikke tenker klart selv. men vist noen har en fasit rundt dette eller noen kloke ord å komme med så setter jeg stor pris på det.
-Hilsen ny på fat.