Firefighterkristian
Norbrygg-medlem
Har satt 3 ekstrakt brygg som er kjøpt fra bryggselv.no. Den første ble jeg ikke fornøyd med (American Pale Ale). Grunnen til det var nok at jeg var fersk, samt at jeg ikke har sansen for bitter smak. Men de to siste (Bavaria Lager) ble bedre, den siste ble faktisk GOD, i mine og ett par kollegaer samt ett par kompiser sine øyne.
Nå har jeg bestemt meg for å sette en Bavaria Lager sats til, og mens jeg har ventet på litt kaldere kjeller temperatur, så har jeg lest ganske mye. På Norbrygg sin "Hvordan lage bedre øl" så har jeg lest:
- "Det å brygge øl er en prosess som involverer et helt sentralt element: Brygget må kokes. Jeg gjentar: Brygget MÅ kokes. Jo, jeg vet det står trykket på nesten alle ølsettene "No boiling required", men dette er ganske enkelt ikke sant. Muligens fremsetter man en slik påstand i håp om å selge flere bokser - jeg vet ikke, men tro meg, kokingen er nødvendig for å være sikret et godt resultat."
- "*OBS: En oppdatering angående dette, ved Kjetil S: "Tvert imot vil kokingen få det vesle som måtte være av aroma til å fordampe. Men eventuell spraymalt eller sukker må selvfølgelig kokes."
Så står det at man kan tilsette humle.
Spørsmålene mine er som følger:
- Hva er riktig her, skal man eller skal man ikke koke brygget?
- Også står det at det vesle som er av aroma fordampes under koking, (men spraymalt og sukker må kokes), gjelder dette også ekstrakt sett som det ikke skal tilsettes sukker ihh til oppskrift?!
- Og når det står tilsett humle, er det bare å plumpe oppi en neve med humle pellets mot slutten av koketiden (eller skal den kokes en stund), eller skal det gjøres noe med pelletsen før den tilsettes? Evnt hvor mye?
Håper på tilgivelse for sikkert mange dumme spørsmål, men jeg får hvertfall ikke svar hvis jeg ikke spør! :
Venter spent på svar
Mvh
Kristian Andersen
Nå har jeg bestemt meg for å sette en Bavaria Lager sats til, og mens jeg har ventet på litt kaldere kjeller temperatur, så har jeg lest ganske mye. På Norbrygg sin "Hvordan lage bedre øl" så har jeg lest:
- "Det å brygge øl er en prosess som involverer et helt sentralt element: Brygget må kokes. Jeg gjentar: Brygget MÅ kokes. Jo, jeg vet det står trykket på nesten alle ølsettene "No boiling required", men dette er ganske enkelt ikke sant. Muligens fremsetter man en slik påstand i håp om å selge flere bokser - jeg vet ikke, men tro meg, kokingen er nødvendig for å være sikret et godt resultat."
- "*OBS: En oppdatering angående dette, ved Kjetil S: "Tvert imot vil kokingen få det vesle som måtte være av aroma til å fordampe. Men eventuell spraymalt eller sukker må selvfølgelig kokes."
Så står det at man kan tilsette humle.
Spørsmålene mine er som følger:
- Hva er riktig her, skal man eller skal man ikke koke brygget?
- Også står det at det vesle som er av aroma fordampes under koking, (men spraymalt og sukker må kokes), gjelder dette også ekstrakt sett som det ikke skal tilsettes sukker ihh til oppskrift?!
- Og når det står tilsett humle, er det bare å plumpe oppi en neve med humle pellets mot slutten av koketiden (eller skal den kokes en stund), eller skal det gjøres noe med pelletsen før den tilsettes? Evnt hvor mye?
Håper på tilgivelse for sikkert mange dumme spørsmål, men jeg får hvertfall ikke svar hvis jeg ikke spør! :
Venter spent på svar
Mvh
Kristian Andersen