Erstatte dextrose med DME i ekstraktbrygg?

HåvardK

Norbrygg-medlem
Av latskapsårsaker "satte" jeg en IPA fra MJ i ekstraktform i løpet av jula. Siden denne ble overraskende god, har jeg bestemt meg for å prøve igjen, men da med noen justeringer. Leste en eller annen plass at det var anbefalt å erstatte sukker/dextrose med DME eller det som kalles "beer enhancer" eller noe i den retning. Det høres jo fornuftig ut for å få mer fylde i ølet - men en skulle jo tro at ekstraktet i seg selv inneholder tilstrekkelig med fylde, kanskje? Noen som har erfaring og som kan komme med tips råd?
 
Av latskapsårsaker "satte" jeg en IPA fra MJ i ekstraktform i løpet av jula. Siden denne ble overraskende god, har jeg bestemt meg for å prøve igjen, men da med noen justeringer. Leste en eller annen plass at det var anbefalt å erstatte sukker/dextrose med DME eller det som kalles "beer enhancer" eller noe i den retning. Det høres jo fornuftig ut for å få mer fylde i ølet - men en skulle jo tro at ekstraktet i seg selv inneholder tilstrekkelig med fylde, kanskje? Noen som har erfaring og som kan komme med tips råd?
Enhancer er 50/50 malt og druesukker. Det kan sikkert funke, det. Det betyr jo i praksis bare at du "tørker ut" ølet med sukker, dvs. får et mer utgjæret øl. For best mulig smaksfylde bruker du DME.
 
Ja, tenkte å ha 50/50 DME og dextrose i første omgang. Hadde 100% dextrose sist, og det ble godt, men kanskje litt tynt.
 
Tilbake
Topp