Det vil senke kjølingstida kraftig. Jeg brygger i en vanlig kjele, og sirkulerer med meskespaden, og det blir sikkert det samme i andre systemer med dyppkjøler.Hei.
Noen som kan dele sine erfaringer med bruk av whirlpool shovel?
Har en Speidel 50 plus og ser for meg at en slik kan hjelpe på nedkjølingstiden og samtidig samle den værste trubben i midten, og med det få mer "klart" vørter over på gjæringskaret
Vis vedlegget 55078
De gangene du har prøvd, er det ved hjelp av en slik "whirlpool shovel" eller manuelt med meskespade?Jeg har aldri "fått til" whirlpool de få gangene jeg har prøvd - det blir uansett alltid liggende et jevnt lag med "fluff" i bunnen av kjelen.
Istedenfor lar jeg heller pumpa gå samtidig som jeg bruker dyppkjøleren for å kjøle ned raskere. (Pumpa slår seg på først når du kommer under ca. 85 grader.) Deretter lar jeg vørteren bunnfalle i 30-60 minutter før jeg overfører klar vørter til gjæringskaret.
Jeg har bare brukt meskespade, men ser ikke noe behov for whirlpool i det hele tatt for min egen del, egentlig, da jeg har god erfaring med min nåværende praksis.De gangene du har prøvd, er det ved hjelp av en slik "whirlpool shovel" eller manuelt med meskespade?
Jeg bruker ikke humlefilter eller humlepose under brygging så har aldri brukt pumpen under kjøling. Frykter den går tett rimelig raskt.
Hva er din erfaring der? Bruker du humlefilter/humlepose?
Jeg laget meg noe av en Kinamotor og en overgang til meskespaden. Funker fjell.Hei.
Noen som kan dele sine erfaringer med bruk av whirlpool shovel?
Har en Speidel 50 plus og ser for meg at en slik kan hjelpe på nedkjølingstiden og samtidig samle den værste trubben i midten, og med det få mer "klart" vørter over på gjæringskaret
Vis vedlegget 55078
Nå brygger vel du i et fingerbøl - så effekten av wp blir sjølsagt ikke noe videre. I den 60-liter'n jeg bruker til kok har det effekt, men akkurat hvor mye mer klar vørter jeg får ut, er jeg som sagt usikker på. Kanskje så mye som en liter?Jeg har aldri "fått til" whirlpool de få gangene jeg har prøvd - det blir uansett alltid liggende et jevnt lag med "fluff" i bunnen av kjelen.
Istedenfor lar jeg heller pumpa gå samtidig som jeg bruker dyppkjøleren for å kjøle ned raskere. (Pumpa slår seg på først når du kommer under ca. 85 grader.) Deretter lar jeg vørteren bunnfalle i 30-60 minutter før jeg overfører klar vørter til gjæringskaret.