Erfaringer med vanilje til (kaffi)stout?

Har planer om å kjøre en split batch med kaffi stout.
roughly 15L pr stk.
En med kaffi, og en med kaffi og vanilje.

Vanilje variant: 1 rensket vaniljestang, 2-3 dager i 1dl. sterk rom. Tilsetting av væske etter omstikking, 6-7dager i ut i gjæring.

Abv. ca. 11%

Så spørsmålet er: er dette lite vanilje(er ute etter "balanse" i øl, og ikkje for framtredende vanilje), og evt. andre metoder/framgangs måter som er erfarings messig bedre?
 
Sist redigert:
Ville droppet omstikking
Hvorfor det?

Jeg tenker å gjære ca 20l i ett kar for så å stikke knappe 10l som tilsettes kaldtrukket kaffe (2 g/l ?) og vaniljestang, i utgangspunket hadde jeg tenkt å droppe sprit, men det er kanskje fornuftig for å desinfisere vaniljestanga?

Har ingen erfaring med vaniljestang.
Hvor mye anbefales?
Hvordan tilsette?
Skal den behandles på en måte?
Anbefales en spesiell type? Eller bare å kjøpe på butikken?
 
Tilbake
Topp