Hey. Jeg er litt bekymra for ølet mitt nå. Det er min første gang, og jeg har laget Geordie Brown Ale på maltekstrakt + minimesk med krystalmalt og sjokolade malt, og 2 typer humle under koking.
Det har nå stått 3 dager på gjæring.
Det plopper 1 gang på 2 min.
Det stod i boken (moderne hjemmebrygging) at på plastspann kunne det være annerledes enn på glassballong.
Den startet å ploppe ca 3-4 timer at gjæren hadde blitt tilsatt, og dagen etter var den i full gang med stormgjæring. Men i dag er det slik. ????
Det er 18-19 grader der den står. Kan det være litt for kalt til den eller? Eller er min gjæringsprosess i ferd med å stoppe?
OG Var på 45 etter koking som er mer eller mindre på etter oppskriften som sa 47. SG er nå på 23. (Jeg har bare mål et gang nå med full hensyn til renslighet)
Noen komentarer?
Lars R.
Det har nå stått 3 dager på gjæring.
Det plopper 1 gang på 2 min.
Det stod i boken (moderne hjemmebrygging) at på plastspann kunne det være annerledes enn på glassballong.
Den startet å ploppe ca 3-4 timer at gjæren hadde blitt tilsatt, og dagen etter var den i full gang med stormgjæring. Men i dag er det slik. ????
Det er 18-19 grader der den står. Kan det være litt for kalt til den eller? Eller er min gjæringsprosess i ferd med å stoppe?
OG Var på 45 etter koking som er mer eller mindre på etter oppskriften som sa 47. SG er nå på 23. (Jeg har bare mål et gang nå med full hensyn til renslighet)
Noen komentarer?
Lars R.