er i gang med en all grain.

biri

 
bruker 4000 gr. med pilsner malt
100 gr. cara aroma
400 gr crystal.
gjæres med nottinham.
bruker hovedsaklig citra  til humle.
vurderer å kaste oppi litt goldings.

noen som tror det blir brukbart?
fikk oppskriften av en kompis, så det er vel sikkert drikkendes (om noen uker).
 
endte med en OG på 1071
16 liter.
teoretisk mulighet på 9% hvis det gjærer helt til 1000 som FG.
men det gjør det vel neppe håper jeg.
stopper den på 1015 så er jeg fornøyd.
 
biri skrev:
endte med en OG på 1071
16 liter.
teoretisk mulighet på 9% hvis det gjærer helt til 1000 som FG.
men det gjør det vel neppe håper jeg.
stopper den på 1015 så er jeg fornøyd.

Den gjærer ikke ned til. 1000 :)

Vist luftet godt og riktig temp så kommer du under 1.020.
 
bare en toeretisk mulighet det.
hadde egentlig tenkt å tynne den ut litt i går, men så tenkte jeg faen heller.
la den bli litt sterkere enn jeg er vant med.
stopper den på 1020 skulle det fortsatt bli 6.8 hvis jeg har regent riktig.
holder i massevis for meg det.
tror ikke allgrain blir gjordt så veldig ofte her, tar lang tid å renne av mesken, 1,5 time for å få ut 20 liter vørter.
blir ølet godt, så prøves det på nytt.
men ekstrakt og fedige sett er enkelt og godt det og.
 
hva slags type øl kan man kategorisere det som?
bryr meg egentlig ikke som mye om kategorier til vanlig, men det kunne vært morsomt å høre hva folket mener.
trenger også smakstester når det er klart.  ikke for langt unna biri da.
 
Heisann Biri.
Hørtes litt mye ut med 400g crystal til 16 liter øl?
Citra er vel noe jeg forbinder med IPA og heftig humlete/tropiske øl, litt uvant i kombinasjonen med sødmen fra 400g crystal innbiller jeg meg, men jeg har ikke så veldig mye peiling enda :)
Smaker gjerne men er jo i Oslo som du vet.

Mvh
Svein
 
har jo esken som du sendte øl i enda jeg tror jeg.
så når alt er klappet og klart, rundt nyttår.
selv om det er svindyrt å sende nedover, kan jeg sikkert sende en smaksprøve.
kan se det litt ann da vet du.
 
Tilbake
Topp