Hoi!
Vil gjerne ha innspill på morgendagens brygging av English Pale Ale.
Skal brygge 230 liter, så det hadde vært greit å truffet godt på første forsøk.
Foreløpig oppskrift denne gang (lagd i Beercalc):
38kg (94%) Maris Otter Pale Malt
2,5kg (6%) Crystal Malt (Thomas Fawcett)
Har også Caramalt fra Thomas Fawcett som vi kunne brukt istedet, men da blir vel ølet litt bleikt (EBC: ca.30, tror jeg)? En eventuell blanding er også mulig.
OG: 1.048 (86% utbytte)
FG: 1.012 (forhåpentligvis)
Abv.: 4,7%
East Kent Goldings (pellets) 5,6% A.A.:
300g 60min bitterhumle
300g 15 min smakshumle
300g 5 min aromahumle
200g hopback (siling på tur til platekjøler) for ekstra aroma
IBU: 30
EBC: 14
Mesking: 60min på 66 grader, 15 min på 72 grader
Slurry av Wyeast 1028 London Ale
Gjæringstemperatur: 19 grader
Vannjustering i følge tabell lagt ut her av Gahr;
2g/10l Kalsiumsulfat
2g/10l Kalsiumklorid
2g/10l Kalsiumkarbonat (kun i mesken)
1g/10l Natrium (kun i mesken)
Jeg synes det høres ut som litt små mengder sulfat, og bikarbonater (som det er i Natrium) skal i følge John Palmers "How to brew" være relativt fraværende i Burton-vannet.
Vil gjerne ha innspill på morgendagens brygging av English Pale Ale.
Skal brygge 230 liter, så det hadde vært greit å truffet godt på første forsøk.
Foreløpig oppskrift denne gang (lagd i Beercalc):
38kg (94%) Maris Otter Pale Malt
2,5kg (6%) Crystal Malt (Thomas Fawcett)
Har også Caramalt fra Thomas Fawcett som vi kunne brukt istedet, men da blir vel ølet litt bleikt (EBC: ca.30, tror jeg)? En eventuell blanding er også mulig.
OG: 1.048 (86% utbytte)
FG: 1.012 (forhåpentligvis)
Abv.: 4,7%
East Kent Goldings (pellets) 5,6% A.A.:
300g 60min bitterhumle
300g 15 min smakshumle
300g 5 min aromahumle
200g hopback (siling på tur til platekjøler) for ekstra aroma
IBU: 30
EBC: 14
Mesking: 60min på 66 grader, 15 min på 72 grader
Slurry av Wyeast 1028 London Ale
Gjæringstemperatur: 19 grader
Vannjustering i følge tabell lagt ut her av Gahr;
2g/10l Kalsiumsulfat
2g/10l Kalsiumklorid
2g/10l Kalsiumkarbonat (kun i mesken)
1g/10l Natrium (kun i mesken)
Jeg synes det høres ut som litt små mengder sulfat, og bikarbonater (som det er i Natrium) skal i følge John Palmers "How to brew" være relativt fraværende i Burton-vannet.