Noen kloke hoder som kan opplyse meg angående gjæringstemp?
Satte noe cider i helga, med Mangrove Jacks Cider yeast. denne skal tåle 12-28 grader.
Skjønner at forskjellene i temperatur gir forskjellige karakter/esterproduksjon.
Da kjeller min holdt 25 grader, satte jeg den i uteboden hvor det var 21 grader. Men i dag tidlig var tempen der ute falt til ca 16-17.
Hva vil et slikt fall i temp, og antakeligvis økning i løpet av dagen, ha å si for cideren?
Satte noe cider i helga, med Mangrove Jacks Cider yeast. denne skal tåle 12-28 grader.
Skjønner at forskjellene i temperatur gir forskjellige karakter/esterproduksjon.
Da kjeller min holdt 25 grader, satte jeg den i uteboden hvor det var 21 grader. Men i dag tidlig var tempen der ute falt til ca 16-17.
Hva vil et slikt fall i temp, og antakeligvis økning i løpet av dagen, ha å si for cideren?