Jørn Pedersen
Dommer
Inspirert av Nøgne Øs deilige Brown Ale som jeg til min store glede fant i butikken nettopp, har jeg, på tross av fryktelig begrenset erfaring prøvd å sette sammen en oppskrift som ligner. Hadde satt pris på tips dersom jeg er helt på jordet i forhold til hva jeg vil oppnå.
Resultatet ble noe sånt som dette:
En Underlig Graasprengt Brown Ale
11-C Northern English Brown Ale

Size: 19,0 L
Efficiency: 75,0%
Attenuation: 75,0%
Calories: 178,97 kcal per 12,0 fl oz
Original Gravity: 1,054 (1,040 - 1,052)
|==========================#=====| (Økte denne et lite hakk, siden jeg ikke trenger å forholde meg til alkoholpolitikk. Synes den kunne være litt sterkere)
Terminal Gravity: 1,013 (1,010 - 1,013)
|==========================#=====|
Color: 20,18 (12,0 - 22,0)
|=====================#==========|
Alcohol: 5,29% (0,0% - 10,0%)
|================#===============|
Bitterness: 23,9 (20,0 - 30,0)
|==============#=================|
[size=+1]Ingredients:[/size]
3,4 kg UK Pale Ale Malt
0,32 kg UK Brown Malt
0,32 kg UK Amber Malt
0,32 kg UK Caramalt
0,15 kg UK Chocolate Malt
40,0 g German Crystal (3,5%) - added during boil, boiled 90,0 min
30,0 g German Crystal (3,5%) - added during boil, boiled 10,0 min
0,14 L Wyeast 1098-British Ale
Schedule:
Ambient Air: 21,11 °C
Source Water: 15,56 °C
Elevation: 0,0 m
Resultatet ble noe sånt som dette:
En Underlig Graasprengt Brown Ale
11-C Northern English Brown Ale

Size: 19,0 L
Efficiency: 75,0%
Attenuation: 75,0%
Calories: 178,97 kcal per 12,0 fl oz
Original Gravity: 1,054 (1,040 - 1,052)
|==========================#=====| (Økte denne et lite hakk, siden jeg ikke trenger å forholde meg til alkoholpolitikk. Synes den kunne være litt sterkere)
Terminal Gravity: 1,013 (1,010 - 1,013)
|==========================#=====|
Color: 20,18 (12,0 - 22,0)
|=====================#==========|
Alcohol: 5,29% (0,0% - 10,0%)
|================#===============|
Bitterness: 23,9 (20,0 - 30,0)
|==============#=================|
[size=+1]Ingredients:[/size]
3,4 kg UK Pale Ale Malt
0,32 kg UK Brown Malt
0,32 kg UK Amber Malt
0,32 kg UK Caramalt
0,15 kg UK Chocolate Malt
40,0 g German Crystal (3,5%) - added during boil, boiled 90,0 min
30,0 g German Crystal (3,5%) - added during boil, boiled 10,0 min
0,14 L Wyeast 1098-British Ale
Schedule:
Ambient Air: 21,11 °C
Source Water: 15,56 °C
Elevation: 0,0 m