Eg har lese forumet nokre veker, og let meg stadig imponere over kor hjelpsomme folk er med nybegynnarar som meg sjølv. Skal lage mitt tredje ekstraktbrygg no, og tenkte å prøve meg på eit litt kraftigare øl denne gongen. Har de nokon kommentarar til denne oppskrifta? Er det noko spesielt eg må ta omsyn til med denne ølsorten? Tenkjer spesielt på gjæring/lagring.
Trappist Style: Dubbel Brewer: Tarjei Skeie
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 66 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 18 IBU
BU/GU: 0.24
Fermentables
Dry Light Extract 3000 grammes
Dry Wheat Extract 44:55 500 grammes
Crystal Malt 135 300 grammes
Chocolate Malt 150 grammes
Kandis (dark) 500 grammes
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Saaz 3.7% alpha 35 grammes 60 minutes
Hallertauer 2.2% alpha 20 grammes 60 minutes
Hallertauer 2.2% alpha 20 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: 3787 Belgian Trappist
Trappist Style: Dubbel Brewer: Tarjei Skeie
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 66 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 18 IBU
BU/GU: 0.24
Fermentables
Dry Light Extract 3000 grammes
Dry Wheat Extract 44:55 500 grammes
Crystal Malt 135 300 grammes
Chocolate Malt 150 grammes
Kandis (dark) 500 grammes
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Saaz 3.7% alpha 35 grammes 60 minutes
Hallertauer 2.2% alpha 20 grammes 60 minutes
Hallertauer 2.2% alpha 20 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: 3787 Belgian Trappist