Ekstrakt oppskrift belgisk pale ale- innspill

Hei,

Har utarbeidet enn oppskrift for belgisk pale ale som jeg gjerne kunne fått innspill på.

2800 gram flytende pilsner malt ekstrakt
500 gram sukker

40 gram perle 7,7% til ved 30 minutter til ca 20 IBU
22 liter
Gjær: WLP400, 2 liter "simple" starter skal gi meg nok ifølge mr malty.

Gjærer på 17-18 grader ei uke, øker til 20 grader for å hjelpe den bli ferdig og gjære ordentlig ut.

sukkermengden utgjær 15% , og er kanskje i overkant? Grunnen til den store mengden er at jeg ønsker meg en utgjæring på 80%. Satte nettopp en pilsner, som stoppet på 70%, på ren ekstrakt- jeg pleier dog å klare rundt 75% på ren ekstrakt, så pilsneren er kanskje ett unntak.

Det blir første gang jeg bruker starter så jeg håper det kan hjelpe på utgjæringen. Har også vurdert 450 gram hvetemalt ekstrakt, har det noe for seg? Tenker da for litt bedre skumfasthet, når jeg bruker endel sukker.
 
Tilbake
Topp