Eksperimentell IPA

Jeg brygget min første helt selvkomponerte oppskrift i dag, og gikk for en IPA som jeg er spent på.

Malt:

5 kg pale ale Maris Otter
500 gr Lys Munich Bestmalz
450 gr Hvete malt Bestmalz
300 gr Dark crystal Fawcett

Humle:

60 min:

30 gr Columbus 12.9 %

Hvert 5 min fra 40 tilsettes en miks:

5 gr Simcoe 13.5 %
5 gr Cascade 8.6 %
5 gr Centennial 9.6 %

0 min:
10 gr Simcoe 13.5 %
10 gr Cascade 8.6 %
10 gr Centennial 9.6 %

Gjær:

Wlp001 med starter. Mesket i en time på 66 grader. Deretter skylling med 85 grader varmt vann.


Kok i 70 min.

IBU: 115 iføg Tinseth
OG: 1.062


Her håper jeg på en real og god humlearoma med den kontinuerlige humlingen. Jeg kommer med oppdatering når jeg finner FG, og deretter når jeg har smakt.
 
Det blir visst tørrhumling ja! Jeg klarte visst å glemme siste humletilsetting, så den pluss endel til skal i om en ukes tid. Dette blir nok gøtt!
 
runarstock skrev:
Fikk akutt lyst å brygge ny IPA kjenner jeg...
Godt humlen er på vei i posten!

Bare sett i gang! Det er jo så fort gjort. Også luker det nydelig i kjøkkenet etterpå! Gleder meg til denne er klar. Da har jeg 5 forskjellige hjemmebrygg å velge mellom.
 
En uke til overtagelse av nytt hus, så det blir nok ingen brygging før man er vel hjemme der, men jeg berges nok ei ukes tid med ca 100 halvlitere stående i kasser ;)
 
Tilbake
Topp