Jeg brygget min første helt selvkomponerte oppskrift i dag, og gikk for en IPA som jeg er spent på.
Malt:
5 kg pale ale Maris Otter
500 gr Lys Munich Bestmalz
450 gr Hvete malt Bestmalz
300 gr Dark crystal Fawcett
Humle:
60 min:
30 gr Columbus 12.9 %
Hvert 5 min fra 40 tilsettes en miks:
5 gr Simcoe 13.5 %
5 gr Cascade 8.6 %
5 gr Centennial 9.6 %
0 min:
10 gr Simcoe 13.5 %
10 gr Cascade 8.6 %
10 gr Centennial 9.6 %
Gjær:
Wlp001 med starter. Mesket i en time på 66 grader. Deretter skylling med 85 grader varmt vann.
Kok i 70 min.
IBU: 115 iføg Tinseth
OG: 1.062
Her håper jeg på en real og god humlearoma med den kontinuerlige humlingen. Jeg kommer med oppdatering når jeg finner FG, og deretter når jeg har smakt.
Malt:
5 kg pale ale Maris Otter
500 gr Lys Munich Bestmalz
450 gr Hvete malt Bestmalz
300 gr Dark crystal Fawcett
Humle:
60 min:
30 gr Columbus 12.9 %
Hvert 5 min fra 40 tilsettes en miks:
5 gr Simcoe 13.5 %
5 gr Cascade 8.6 %
5 gr Centennial 9.6 %
0 min:
10 gr Simcoe 13.5 %
10 gr Cascade 8.6 %
10 gr Centennial 9.6 %
Gjær:
Wlp001 med starter. Mesket i en time på 66 grader. Deretter skylling med 85 grader varmt vann.
Kok i 70 min.
IBU: 115 iføg Tinseth
OG: 1.062
Her håper jeg på en real og god humlearoma med den kontinuerlige humlingen. Jeg kommer med oppdatering når jeg finner FG, og deretter når jeg har smakt.