Hei!
Eg har lyst til å brygge eit brygg som har litt skogs preg og lurer på om det er noken som har erfaring med bruk av einebær som krydder?
Har rota litt rundt i forumet, men blei ikkje heilt klok på mengde og tilsetningsmåte.
Dette er oppskrifta så langt.
5,8 kg pale ale malt
0,5 kg munchener 1 malt
0,4 kg lys crystal malt
20 g carafa 1
50g saaz 4% 60 min (20 IBU)
20g saaz 4% 1-0 min
? g einebær ? min
25L. OG: 60 (OG er utrekna etter mitt oppsett med 80% utbytte)
Mesketemp: 68-67 C. (70 min)
Eg ønsker at einebæret skal prege både smak og aroma, kor mykje er passe og når i kokeprosessen skal det kokast?
Eller skal det kansje gjørast på same måte som tørrhumling.
Er ikkje sikker på om eg skal over eller undergjære brygget. kom gjerne med synspunkter på det også.
Takk på førehand!
Eg har lyst til å brygge eit brygg som har litt skogs preg og lurer på om det er noken som har erfaring med bruk av einebær som krydder?
Har rota litt rundt i forumet, men blei ikkje heilt klok på mengde og tilsetningsmåte.
Dette er oppskrifta så langt.
5,8 kg pale ale malt
0,5 kg munchener 1 malt
0,4 kg lys crystal malt
20 g carafa 1
50g saaz 4% 60 min (20 IBU)
20g saaz 4% 1-0 min
? g einebær ? min
25L. OG: 60 (OG er utrekna etter mitt oppsett med 80% utbytte)
Mesketemp: 68-67 C. (70 min)
Eg ønsker at einebæret skal prege både smak og aroma, kor mykje er passe og når i kokeprosessen skal det kokast?
Eller skal det kansje gjørast på same måte som tørrhumling.
Er ikkje sikker på om eg skal over eller undergjære brygget. kom gjerne med synspunkter på det også.
Takk på førehand!