Huub skrev:
Nå har jeg laget noe med eget patent ;Utsida fra fleksibel vannrør fungerer meget godt hvis jeg skal stole på erfaring av mange dyktige hjemmebryggere. Skal prøve selv neste mandag.
Det var en fin patent. Når jeg får ånden over meg, skal jeg lage et nytt ststem selv. Har dog litt problemer med å finne en ølsning på hvordan jeg skal få festet anordningen til inntaket i krana. Jeg har fått boret et hull i gryta og fått en rørstump sveiset på på utsiden. I denne er det boret opp gjenger slik at jeg har fått skrudd inn krana helt i bunnen av gryta, for å unngå mye høyde under inntaket. Gjengene er dog ikke boret opp helt ij\gjennom, så det er umulig å skru inn noe på innsiden...
Litt mer on topic: Jeg vet ikke om det er så mye poeng i å skvise humlen særlig. Om man bruker hel humle løst i karet, og har en grei silanordning, vil man vaske ut mye ekstra trub, som ellers ville ha vært fanget opp, dersom man skviser for mye. Dette vil resultere imer bunnfall, og mye av vinningen går opp i spinningen. Jeg brygger dobbel IPA med rundt 500 g humle på en oppskrift beregnet til 22,5 liter, og får faktisk ut nesten like mye vørter som når jeg brygger mild med 50 g. Det tar bare en del mer tid å sile...