God kveld kjære medbryggere.
Jeg manglet ved forrige batch i overkant av en halv pose tørrgjær til gjæringskaret mitt, og lurer på om for lite gjær går utover mer enn bare smaksettingen? Synker gjæren til bunns når det ikke er mer gjærbart sukker å forsyne seg av, eller kan det ha vært for lite gjær slik at gjæringsprosessen er ufullstendig?
Og burde jeg kappe av noen millimeter på stigerøret i corneliusfatet? Synes jeg får litt gjærrester og grums i glasset.
Jeg manglet ved forrige batch i overkant av en halv pose tørrgjær til gjæringskaret mitt, og lurer på om for lite gjær går utover mer enn bare smaksettingen? Synker gjæren til bunns når det ikke er mer gjærbart sukker å forsyne seg av, eller kan det ha vært for lite gjær slik at gjæringsprosessen er ufullstendig?
Og burde jeg kappe av noen millimeter på stigerøret i corneliusfatet? Synes jeg får litt gjærrester og grums i glasset.
Sist redigert: