Jeg har ved to ulike anledninger tørrhumlet med East Kent Goldings. En bitter og en IPA, begge gjæret med safale s04.
Etter at bitteren var lagret ca en måned på corneliusfat så kom det fram en muggaktig smak omtrent som det lukter i en fuktig, dårlig ventilert murkjeller.
Jeg tenkte infeksjon og tømte ut resten av fatet som det heldigvis bare var 1/3 igjen av.
Så kom den eksakt samme smaken fram i en IPA etter omtrent like lang lagringstid, men dette fatet er dessverre fullt.
Dette er de to eneste batchene jeg har tørrhumlet med EKG, og da lurer jeg på om smaken kan skyldes tørrhumlingen og ikke infeksjon.
Noen som har erfaring med hvordan smaken av EKG oppfører seg som tørrhumle over tid (NB tørrhumlet kun en ukes tid i gjærspann)
Etter at bitteren var lagret ca en måned på corneliusfat så kom det fram en muggaktig smak omtrent som det lukter i en fuktig, dårlig ventilert murkjeller.
Jeg tenkte infeksjon og tømte ut resten av fatet som det heldigvis bare var 1/3 igjen av.
Så kom den eksakt samme smaken fram i en IPA etter omtrent like lang lagringstid, men dette fatet er dessverre fullt.
Dette er de to eneste batchene jeg har tørrhumlet med EKG, og da lurer jeg på om smaken kan skyldes tørrhumlingen og ikke infeksjon.
Noen som har erfaring med hvordan smaken av EKG oppfører seg som tørrhumle over tid (NB tørrhumlet kun en ukes tid i gjærspann)