Dunkel Weis

Roar A

Norbrygg-medlem
Er på jakt etter en vellykket oppskrift på dunkel weisen(gjerne tysk/østerisk) Noen som har noe på lager? :biersmile:
 
Fant denne oppskriften, kan den være noe?



Volume: 20 liters

OG:1066
FG:

Alcohol: 6.6 % by vol.

Colour: 17 EBC (Amber)

Bitterness: 16 IBU

BU/GU: 0.24

Fermentables

Pilsner Malt 3 EBC 1500 grammes

Wheat Malt 1500 grammes

Cara Pils 37 EBC 608grammes

Dark Wheat 15 EBC 2000 grammes


Mash schedule:

43 degrees for 15 minutes,
51 degrees for 15 minutes.
67 degrees for 75 minutes,
75 degrees for 10 minutes


Hops

Tettnanger 3.8% alpha

30 grammes

60 minutes

Tettnanger 3.8% alpha

17 grammes

30 minutes


Fermentation
Yeast: WLP300 Hefeweizen Ale
Fermented at 24 degrees C for 5 days.
Fermented at 20 degrees C for 8 days.
 
Vi tappa en dunkelweizen på onsdag, så om du ikke har det altfor travelt, så kan du få en oppdatering om en ukes tid om den ble vellykket eller ikke :)

Har ikke oppskriften for hånden her, men kan finne den fram når jeg kommer hjem. Oppskriften er basert på denne ekstraktoppskrifta som vi syntes ble veldig bra, men denne gangen som all-grain med 50/50 hvete- og pilsmalt som erstatning for hveteekstrakten, og oppskalert til 50 liter, samt kun tetnanger som både bitter- og aromahumle.

I oppskriften det er linket til ble det kokt kun 12 liter, men fylt opp til 22 i gjæringskaret. Høy OG på det som ble kokt ga jo dårlig utbytte av humla, så ikke kopier denne uten å ta hensyn til det i hvertfall.
 
Tilbake
Topp