Vi begynner endelig å komme oss etter et fantastisk NM, har ikke hatt det så gøy på lenge! Mange spurte om oppskriften på de to bryggene vi hadde med (glemte å ta med de fine arkene med oppskrift og info da vi dro til Kanonhallen : ), og vi deler de gjerne her :biersmile:
Black Ipanema American-style India Black Ale
49 liter.
OG: 61
FG: 13
IBU: 75 (Rager).
10,73 kg (85%) Pale Malt, 0,88 kg (7%) Carafa Special III, 0,88 kg (7%) Crystal 70, 0,13 kg (1%) Chocolate Malt.
Enstegsmesk på 66 grader i 60 min. 4g CaSO4 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann, 1g CaCO3 per 10 liter vann tilsatt i mesken.
40g Chinook 12% FWH
12,5g Chinook 12% 60 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 20 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 10 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 5 min
Tørrhumlet med 80g Amarillo, 80g Cascade, 80g Citra
4 pakker Safale US-05. Gjæret på 18 grader i to uker.
Professorens Pils Tysk pilsner
47 liter.
OG: 45
FG: 09
IBU: 35 (Rager).
Enstegsmesk på 65 grader i 90 min. 2g CaSO4 og 1 g CaCl2 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann
8 kg (94,1%) Pilsner malt, 0,5 kg (5,9%) Carapils.
38g Northern Brewer 8,5%, 15g Perle 5,9% 60 min
30g Liberty 3% 15 min
30g Liberty 3% 5 min
4 pakker Saflager W-34/70. Gjæret på 10 grader i fire uker, 2 dager diacetylrest på 20 grader. Lagret på 2 grader i 5 uker
Black Ipanema American-style India Black Ale
49 liter.
OG: 61
FG: 13
IBU: 75 (Rager).
10,73 kg (85%) Pale Malt, 0,88 kg (7%) Carafa Special III, 0,88 kg (7%) Crystal 70, 0,13 kg (1%) Chocolate Malt.
Enstegsmesk på 66 grader i 60 min. 4g CaSO4 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann, 1g CaCO3 per 10 liter vann tilsatt i mesken.
40g Chinook 12% FWH
12,5g Chinook 12% 60 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 20 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 10 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 5 min
Tørrhumlet med 80g Amarillo, 80g Cascade, 80g Citra
4 pakker Safale US-05. Gjæret på 18 grader i to uker.
Professorens Pils Tysk pilsner
47 liter.
OG: 45
FG: 09
IBU: 35 (Rager).
Enstegsmesk på 65 grader i 90 min. 2g CaSO4 og 1 g CaCl2 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann
8 kg (94,1%) Pilsner malt, 0,5 kg (5,9%) Carapils.
38g Northern Brewer 8,5%, 15g Perle 5,9% 60 min
30g Liberty 3% 15 min
30g Liberty 3% 5 min
4 pakker Saflager W-34/70. Gjæret på 10 grader i fire uker, 2 dager diacetylrest på 20 grader. Lagret på 2 grader i 5 uker