Dr. Klems PF-øl

Vi begynner endelig å komme oss etter et fantastisk NM, har ikke hatt det så gøy på lenge! Mange spurte om oppskriften på de to bryggene vi hadde med (glemte å ta med de fine arkene med oppskrift og info da vi dro til Kanonhallen  ::) ), og vi deler de gjerne her  :biersmile:

Black Ipanema – American-style India Black Ale

49 liter.
OG: 61
FG: 13
IBU: 75 (Rager).

10,73 kg (85%) Pale Malt, 0,88 kg (7%) Carafa Special III, 0,88 kg (7%) Crystal 70, 0,13 kg (1%) Chocolate Malt.

Enstegsmesk på 66 grader i 60 min. 4g CaSO4 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann, 1g CaCO3 per 10 liter vann tilsatt i mesken.

40g Chinook 12% FWH
12,5g Chinook 12% 60 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 20 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 10 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 5 min
Tørrhumlet med 80g Amarillo, 80g Cascade, 80g Citra

4 pakker Safale US-05. Gjæret på 18 grader i to uker.

Professorens Pils – Tysk pilsner

47 liter.
OG: 45
FG: 09
IBU: 35 (Rager).

Enstegsmesk på 65 grader i 90 min. 2g CaSO4 og 1 g CaCl2 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann

8 kg (94,1%) Pilsner malt, 0,5 kg (5,9%) Carapils.

38g Northern Brewer 8,5%, 15g Perle 5,9% 60 min
30g Liberty 3% 15 min
30g Liberty 3% 5 min

4 pakker Saflager W-34/70. Gjæret på 10 grader i fire uker, 2 dager diacetylrest på 20 grader. Lagret på 2 grader i 5 uker
 
Da har jeg handlet inn det jeg manglet for å brygge Black Ipanema. Aldri smakt, men gleder meg til å teste.  :biersmile: 
 
Jeg bøyer meg i støvet. Helt nydelig! Selv om jeg nok ikke når dere til knærne bryggemessig/resultatmessig, så er dette nå min favoritt. :)
 
Hei Martin
Vi tenker å brygge denne om ikke så lenge,
men blir ikke helt klok på IBU utregninga, ser dere bruker Rager,
men når jeg legger den inn i BeerCalck blir den mye lavere enn det dere estimerer

http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=%20Black%20Ipanema&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
 
Om ikke martin, kanskje noen andre som kan forklare,
eller legge ut en nyttig link om Rager
 
Har nylig satt til gjæring "Tysk Pilsner" som beskrevet over. Dette er første gang jeg forsøker med på en Lager så jeg har et skikkelig nybegynnerspørsmål; etter tapping på flasker bør flaskene stå å karbonere i to uker i romtemperatur før de puttes i kjøleskap i 5 uker, eller skal ølet hele tiden etter tapping karbonere og modne på 2 grader?
 
Tilbake
Topp