hei!
Vi heiv oss over kjelene og brygga en SINGLE MALT øl. 100% münchener malt.
Alt så ut til å gå etter planen.
Men noe rart har skjedd.
Brygget er uklart. Selv om det ser ut som all gjær har lagt seg flatt på bunn.
Det har ikke gjæret på ei uke. Gravitet er uendret på 1023.
Har forsøkt å øke pH - mistanke om pH ned rundt 3.5.
Har tilsatt ny gjær som har fått vokst litt i spraymalt først. Tømte av suppa og helte på gørra i bunn av starteren.
Det smaker malt, humle - ok - og gjær- Altså øl. Men som rart tomtebrygg, fjortis maltøl......
Det smaker rart rett og slett.
QUE?
Villgjæring som har død ut og som ikke flokkulerer og dermed gjør brygget uklart.
Resultat av den notoriske Brewferm gjæren vi har brukt? Men hvorfor da så uklart?
Gjær i sjokk/død av en eller annen grunn? pH? Kan det være fordi temp i rommet varierte med opp til 3-4 grader flere ganger i løpet av en time pga koking i samme rom?
Gammel Malt? Malten gikk ut på dato for lenge siden - derfor vi peisa på med 100 prosent. Hva skjer med gammel malt?
Alle tips mottas med takk - subisdiært med en smak av det aktuelle brygget
Vil jo helst redde og drikke det.
God Aften
Tormod
Vi heiv oss over kjelene og brygga en SINGLE MALT øl. 100% münchener malt.
Alt så ut til å gå etter planen.
Men noe rart har skjedd.
Brygget er uklart. Selv om det ser ut som all gjær har lagt seg flatt på bunn.
Det har ikke gjæret på ei uke. Gravitet er uendret på 1023.
Har forsøkt å øke pH - mistanke om pH ned rundt 3.5.
Har tilsatt ny gjær som har fått vokst litt i spraymalt først. Tømte av suppa og helte på gørra i bunn av starteren.
Det smaker malt, humle - ok - og gjær- Altså øl. Men som rart tomtebrygg, fjortis maltøl......
Det smaker rart rett og slett.
QUE?
Villgjæring som har død ut og som ikke flokkulerer og dermed gjør brygget uklart.
Resultat av den notoriske Brewferm gjæren vi har brukt? Men hvorfor da så uklart?
Gjær i sjokk/død av en eller annen grunn? pH? Kan det være fordi temp i rommet varierte med opp til 3-4 grader flere ganger i løpet av en time pga koking i samme rom?
Gammel Malt? Malten gikk ut på dato for lenge siden - derfor vi peisa på med 100 prosent. Hva skjer med gammel malt?
Alle tips mottas med takk - subisdiært med en smak av det aktuelle brygget
Vil jo helst redde og drikke det.
God Aften
Tormod