Vi har dobbelmesket to ganger, en gang med 20 kg og en gang med 27,5 kg malt. Utbytte var noe mindre (75 % mot vanligivs ~80 %). Ellers ville jeg skylle "som vanlig".
Ølet med 27,5 kg har vi brygget slik:
- innmesk med 55 l vann
- mesket med ca. 50 % av maltet (90 min @ 68 °C)
- skyllt med 12 l vann @78 °C --> etter skyllingen var det ca. 59 l vørter
- ny innmesk med resten av maltet
- mesket 90 min @ 68 °C
- utmesk 10 min @ 78 °C
- skyllt med 12 l vann @ 78 °C --> ca. 58 l vørter etter skyllingen
Som sagt så var utbyttet litt lavere, det bør du ta hensyn til når du beregner oppskriften. Vanligvis brygger vi med 60 l vann og vi skyller med 1 l vann per kg malt; siden vi ville har et sterkt øl, har vi nedjustert vannmengden litt.