Tanken min er den at DME fikser sikker ph til gjæra, men jeg steeper ofte litt spesialmalt i en mindre kasserolle, men siden jeg ofte brygger små batcher, og ikke aldri mer enn 20 liter, er mengden malt alt for lav til å endre ph i steeping kasserollen, jeg bruker nok også litt mer vann en hva som er anbefalt da jeg ikke har en kasserolle som er smal og høy nok til å få malten dekt med vann. Det er her jeg mistenker å trekke ut tanniner.
Og det var derfor jeg kjøpte den ph stabilisator, i håp om å kunna få riktig ph på vannet og dermed hadde ikke mengden vann hatt så mye å si. Jeg har tenkt på 2 løsninger om ikke jeg får ned pH'en med det pulveret.
1 er å alltid meske 1 kg med basemalt når jeg bruker spesialmalt, da blir det enkelt med malt/vann forholdet og forhåpentligvis riktig ph.
Nå legger jeg bh-posen med spesialmalten i kaldt vann, setter plata på medium varme og lar den stige til 70°C. Så den 2. tingen jeg har tenkt på er å heller varme opp vann til 70°C, løfte kasserollen av plata, tilsette malten å la den trekke i ca 25 min. Kanskje blir det veldig varmt i bunnen av kasserollen under oppvarming, selv om posen aldri er borti bunnen.
Jada jeg har bil, men nærmest bekjent er 40 minutter unna så jeg tror faktisk at flaskevann vs bensin ville gått opp i opp

Jeg har målt ph i flaskevannet jeg kjøper og topper opp med og det ligger på 7 så ikke sikkert det hadde hjulpet mye.
Hahaha, ja jeg kan tenke med hvordan det må ha sett ut for de uinnvidde

.
Om det ikke er tanniner eller oksidering så sitter jeg igjen med en vill ide om at noe i vannet mitt drar ut en veldig harsk bitterhet av humla, jeg har prøvd å google men blir ikke så klok av det.
Og egentlig så er jeg litt forvirra, cream ale'en og NEIPA'en, begge så å si all grain batcher ble aldri sånn. Den siste flaska med cream ale åpnet jeg i i går etter 2 måneder på fat, som ble motrykkfylt fra fatet og sto yttligere 1 måned på flaske, den var verken oksidert eller bitter, tvert imot var den nesten som saft siden IBU var 16 på bryggedag.
NEIPA'en hadde hopburn de første 10 dagene på fatet, men det er ikke den type bitterhet jeg kjenner fra noen av humle ølene mine, hopburn kan gi et godt "sting" på tunga, men den forsvinner like fort, den bitterheten jeg opplever som et problem bor på tunga og øverste del av halsen lenge.