Hei
Vet ikke om dette spørsmålet havner i nybegynner eller utstyrskategorien.
Har kjørt to allgrain sett med min digiboil men ser at jeg fort får for mye veske når jeg kjører små brygg. Tenker at det ikke er noe problem med volum over 30l.
Er ikke sikker men ved for tynn vørter ved mesking så blir vel ikke enzymene så effektive?
Har følgende utstyr:
DigiBoil 65l
Digiboil 65 Mash Upgrade Kit med maltrør og ekstra silbunn.
Pumpe
platekjøler m 36 plater.
Har problemer med for mye veske etter utmesking av brygg mellom 20 til 25l.
Når jeg måler opp dødvolum opp til bunnen av maltrøret så er det 15L. Malten skal ha ca 12-15 l etter som hvor kraftig brygget blir.
Skyllevann på 15-20L. Dermed havner jeg på volum til kok mellom 30 til 40 liter når det utmeskede maltet er fjernet. Koketiden blir dermed litt lang... Spesielt med de oppdaterte oppskriftene som bare behøver 30 min kok.
Er det noen mulighet for å kunne bruke maltrøret ved å sette det rett ned på silbunnen?
Blir det fort suck mash pga dobbel silbunn? Ser at det vil bli ca 1 cm mellom maltrør og silbunn pga kanten på innsiden av maltrøret.
Ser at noen koker med silbunnen på i sine bryggemaskiner, er det mulig å korte inn på føttene slik at man kommer på ca 5 til 8 l?
Må man sirkulere med pumpe om man koker med silbunnen?
Håper at noen "luringer" her inne har forslag
mvh
Frank
Vet ikke om dette spørsmålet havner i nybegynner eller utstyrskategorien.
Har kjørt to allgrain sett med min digiboil men ser at jeg fort får for mye veske når jeg kjører små brygg. Tenker at det ikke er noe problem med volum over 30l.
Er ikke sikker men ved for tynn vørter ved mesking så blir vel ikke enzymene så effektive?
Har følgende utstyr:
DigiBoil 65l
Digiboil 65 Mash Upgrade Kit med maltrør og ekstra silbunn.
Pumpe
platekjøler m 36 plater.
Har problemer med for mye veske etter utmesking av brygg mellom 20 til 25l.
Når jeg måler opp dødvolum opp til bunnen av maltrøret så er det 15L. Malten skal ha ca 12-15 l etter som hvor kraftig brygget blir.
Skyllevann på 15-20L. Dermed havner jeg på volum til kok mellom 30 til 40 liter når det utmeskede maltet er fjernet. Koketiden blir dermed litt lang... Spesielt med de oppdaterte oppskriftene som bare behøver 30 min kok.
Er det noen mulighet for å kunne bruke maltrøret ved å sette det rett ned på silbunnen?
Blir det fort suck mash pga dobbel silbunn? Ser at det vil bli ca 1 cm mellom maltrør og silbunn pga kanten på innsiden av maltrøret.
Ser at noen koker med silbunnen på i sine bryggemaskiner, er det mulig å korte inn på føttene slik at man kommer på ca 5 til 8 l?
Må man sirkulere med pumpe om man koker med silbunnen?
Håper at noen "luringer" her inne har forslag
mvh
Frank