Diacetyl rast

Har en bayer stående ,som jeg har brukt tørrgjær på, saflager 34/70. Temp på gjæring er på 10 grader. Kun etter 4 dager var FG 1020,OG var på 1056. FG skal ned til ca 1014. Satte gjæringstemp opp til 17 grader i 3 dager. Men den ville ikke under 2018. Høres dette uvanlig ut med denne type gjær?
 
Du mener vel at SG var 1020 etter 4 dager? Da er vel "stormgjæringen" unnagjort, men det er nok potensial til å gjære ned lenger og FG er ikke nådd.

Om jeg leser rett så har ølet gjæret i totalt 7 dager. Det er lite. La det stå minst en uke til.
 
Har en røykøl stående til gjæring (34/70) som allerede på dag 6 var klar for diacetylsteget..
Denne har nå stått et døgn på 16.7 grader og har gått ned fra 1.021 til 1.015.. Etter BS er jeg nå på estimert FG. I dette tilfellet, skal temperaturen senkes til opprinnelig gjæringstemperatur den siste uka?
Blir nok å utføre diacetylsteget over 3 dager som planlagt, men tenker en uke fra det er ferdig burde gjæren ha for å rydde opp etter seg..

Forøvrig synes jeg 2 uker høres lite ut for en lager, men mulig tilsetting av oksygen har skyld i denne hurtige gjæringa..
Brygget en lager før men da uten oksygen og noe dårligere kontroll over temperatur, da sto det i 3 uker..

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 
Har en røykøl stående til gjæring (34/70) som allerede på dag 6 var klar for diacetylsteget..
Denne har nå stått et døgn på 16.7 grader og har gått ned fra 1.021 til 1.015.. Etter BS er jeg nå på estimert FG. I dette tilfellet, skal temperaturen senkes til opprinnelig gjæringstemperatur den siste uka?
Blir nok å utføre diacetylsteget over 3 dager som planlagt, men tenker en uke fra det er ferdig burde gjæren ha for å rydde opp etter seg..

Forøvrig synes jeg 2 uker høres lite ut for en lager, men mulig tilsetting av oksygen har skyld i denne hurtige gjæringa..
Brygget en lager før men da uten oksygen og noe dårligere kontroll over temperatur, da sto det i 3 uker..

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Du kan jo hygge deg med denne. Scroll ned til du finner de ulike modellene for gjæringsforløp, så ser du at du er greit i rute:).

Palmer sier at du skal gi gjæren god tid på diacetylrasten; minst 4 dager og gjerne ei uke. "It will not hurt the beer to wait a week or even two at warmer temperatures before lagering." (HtB, side 174)
 
Du kan jo hygge deg med denne. Scroll ned til du finner de ulike modellene for gjæringsforløp, så ser du at du er greit i rute:).

Palmer sier at du skal gi gjæren god tid på diacetylrasten; minst 4 dager og gjerne ei uke. "It will not hurt the beer to wait a week or even two at warmer temperatures before lagering." (HtB, side 174)

Ja det ser jo greit ut så lang :) Ut i fra det jeg leser kan det være et alternativ å overføre til fat om noen dager for så å kjøle ned hurtig..
Har planer om naturlig karbonering. I den sammenheng vil jo fatet stå i romtemp. ca 2 uker før kald lagring, vil det ha noe betydning for gjæringsforløpet?
 
Tilbake
Topp