Brygget det som jeg tror skal bli en juleøl og starta med en OG på 1.068. Gjæren jeg brukte var etter omstikking fra en Münchener. Satt direkte uten vask på gjærslurryen. Münchener kan du lese om her: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5771.0.html.
Vel...
Som sagt så stakk jeg om Müncheren min og brygga direkte på gjærslurryen til det som jeg tror skal bli juleøl. Gjærinegn starta som et skudd og etter noen få timer så var det som en mitraljøse i gjærlåsen. Starta på OG 1.068 og etter 28 timer er jeg nede på 1.022. Og det mener jeg skal ikke gå an. Dette er undegjær og gjræringstemp har vært konstant 11 grader.
Smak og lukt er himmelsk. Det har roet seg ned nå og jeg håper at det stopper snart slik at det blir en juleøl av dette og at den ikke blir for søt.
Tro om jeg skal kjøpe meg en oechlevekt selvom jeg har testa den jeg har på rent vann og den viser 1.000.
Vel...
Som sagt så stakk jeg om Müncheren min og brygga direkte på gjærslurryen til det som jeg tror skal bli juleøl. Gjærinegn starta som et skudd og etter noen få timer så var det som en mitraljøse i gjærlåsen. Starta på OG 1.068 og etter 28 timer er jeg nede på 1.022. Og det mener jeg skal ikke gå an. Dette er undegjær og gjræringstemp har vært konstant 11 grader.
Smak og lukt er himmelsk. Det har roet seg ned nå og jeg håper at det stopper snart slik at det blir en juleøl av dette og at den ikke blir for søt.
Tro om jeg skal kjøpe meg en oechlevekt selvom jeg har testa den jeg har på rent vann og den viser 1.000.