Sitter her og koker påskeølet mitt og tenker "hva er det som gir meg mest i bryggeprosessen?"
Er det å mekke oppskrifta? Kverne malten? Se og lukte mesken der den starter sin prosess på en bestemt grad celsius? Er det "mad professor" følelsen jeg får når jeg har i ting i kjelen under koking? Er det synet av fossende vørter ned i gjæringsbøtte? Er det første ploppet i gjærlåsen? Eller er det rett og slett første smaken av eget brygg etter det er ferdig gjæret?
Jeg synes personlig det er noe helt spesiellt med det det første vannet som siver over kanten på maltrøret på speidelen min når jeg nettopp setter i gang meskinga hehe.
Hvorfor vet jeg ikke.
Hva mener DU?
Er det å mekke oppskrifta? Kverne malten? Se og lukte mesken der den starter sin prosess på en bestemt grad celsius? Er det "mad professor" følelsen jeg får når jeg har i ting i kjelen under koking? Er det synet av fossende vørter ned i gjæringsbøtte? Er det første ploppet i gjærlåsen? Eller er det rett og slett første smaken av eget brygg etter det er ferdig gjæret?
Jeg synes personlig det er noe helt spesiellt med det det første vannet som siver over kanten på maltrøret på speidelen min når jeg nettopp setter i gang meskinga hehe.
Hvorfor vet jeg ikke.
Hva mener DU?