Hei godtfolk
Jeg har brygget mye godt øl det siste året med god hjelp fra dere på dette forumet, tusen takk
Jeg har brygget 2 IPA i år. Den ene var en normal IPA og den andre en dobbel/trippel IPA. Disse ølene er blitt greie de, men jeg har ikke helt fått den rene/crispe smaken jeg liker så godt med enkelte IPA. Jeg har ikke fått noen usmaker som sådan i ølene, men de gangene jeg har brygget IPA så blir smaken så "tung"? Altså jeg får liksom ikke den rene humlesmaken føler jeg, den er på en måte så tung/dempet om dere skjønner? Dette på tross av at jeg bruker en god del humle på flere steg, samt tørrhumler. Jeg får heller ikke den friske gode IPA lukten, denne også er litt svakere og tung. Maltsammensetningen min har mellom 75 og 85 prosent pilsner/pale malt og resten caramel malt. Bruker jeg for mye spesialmalt kanskje? Kan det også har for seg noe å meske det på en noe lavere temp en 67 grader for å få et litt tørrere øl? Da vil kankskje humlen komme litt bedre frem?
Setter stor pris på innspill
Jeg har brygget mye godt øl det siste året med god hjelp fra dere på dette forumet, tusen takk
Jeg har brygget 2 IPA i år. Den ene var en normal IPA og den andre en dobbel/trippel IPA. Disse ølene er blitt greie de, men jeg har ikke helt fått den rene/crispe smaken jeg liker så godt med enkelte IPA. Jeg har ikke fått noen usmaker som sådan i ølene, men de gangene jeg har brygget IPA så blir smaken så "tung"? Altså jeg får liksom ikke den rene humlesmaken føler jeg, den er på en måte så tung/dempet om dere skjønner? Dette på tross av at jeg bruker en god del humle på flere steg, samt tørrhumler. Jeg får heller ikke den friske gode IPA lukten, denne også er litt svakere og tung. Maltsammensetningen min har mellom 75 og 85 prosent pilsner/pale malt og resten caramel malt. Bruker jeg for mye spesialmalt kanskje? Kan det også har for seg noe å meske det på en noe lavere temp en 67 grader for å få et litt tørrere øl? Da vil kankskje humlen komme litt bedre frem?
Setter stor pris på innspill