Hei! Jeg skal lage en dessert stout og har noen spørsmål om tilsetningskombinasjoner.
Jeg har følgende ingredienser (med preliminære mengder i parantes):
- Kokosmasse - røstet i ovn (ca 250 g)
- kakaonibbs (100-150 g)
- vaniljepulver (en teskje)
- eikespon - bourbon (en liten pose, ca 150 g)
For å få en herlig kompleks og god dessert-øl, bør jeg holde meg til kokosmasse og kakaonibs eller kan det fort bli bra med en eller begge av de to andre ingrediensene i tillegg? Frykten er at ølsmaken drukner i tilsetningssmakene. Evt justere ned på mengdene?
Planen er 9-10% ABV og 30 IBU.
Jeg har følgende ingredienser (med preliminære mengder i parantes):
- Kokosmasse - røstet i ovn (ca 250 g)
- kakaonibbs (100-150 g)
- vaniljepulver (en teskje)
- eikespon - bourbon (en liten pose, ca 150 g)
For å få en herlig kompleks og god dessert-øl, bør jeg holde meg til kokosmasse og kakaonibs eller kan det fort bli bra med en eller begge av de to andre ingrediensene i tillegg? Frykten er at ølsmaken drukner i tilsetningssmakene. Evt justere ned på mengdene?
Planen er 9-10% ABV og 30 IBU.