Desinfisering av motstrømskjøler

Hei.

Lurer på om dere synes at desinfisering av motstrømskjøler er nødvendig dersom man senker spiralen oppi kjelen i god tid før koking er ferdig? Selve kokingen burde vel gjøre susen hvis kjøleren er 100% fri for skitt og møkk?
 
apuvydep.jpg


Dette er ein motstrømskjøler. Den har ein normalt ikke i koket.

Ein spiralkjøler som ein set i koket er greit å tørke litt av. Vi brukte å ha den i dei siste 20-30 min av koket

frå min HTC "smart-tellefon "
 
Meget forståelig. Jeg burde vært mer spesifikk. Mente kjølere av denne typen.

53454_Kj_ler_til_Beer_Brew_1.jpg


EDIT: Har jeg misforstått? Er ikke dette en motstrømskjøler?  :roedme:
 
Ja, eneste nedkjølingsvarianten jeg har vært borti på mine hittil 4 brygg :). Blir latterlig varm, så det kan være lurt å passe henda.
 
Det holder å desinfisere med å senke den i gryta siste del av koketiden, jeg koker den 15 minutter.
 
Jeg sprayer den alltid ned med starsan før jeg senker den. Ikke noe vits i å ta noen sjanser:p

Sent from my C6603 using Tapatalk
 
jeg bare skyller avog rett i koken.
koker med den det siste kvarteret, så frakes alt på badet.
spiral kjøer er fint å ha, bruker bare 2o minutter på å komme ned til perfekt temp.
 
Tilbake
Topp