Tor Henning
Norbrygg-medlem
Der va første brygg satt til gjering. Og det tok hele mandagen. Var første gang vi satt øl, så tok litt lenger tid en planlagt. Men tror det blir bra. Utstyret vi satt på var et terrassebryggeri bra brygging.no og vi fikk en brown ale med på kjøpet som vi satt. Gjæren var en engelsk ale tørrgjær.
Hele prosessen tok ca 10 timer siden vi ikke hadde gjort dette før. Vi fulgte instruksjonene på brygging.no etter punkt og prikke, og klarer vell å flette noen punkter inni hverandre etter hvert.
Men har noen spm. vi målte søtheten til 65 så OG blir vell 1065 som jeg har forstått. Er dette bra? Var i alle fall fornøyd med det. Hvor mye skal jeg gjere dette ned?
Et annes spm var at bitter hummlen ble liggende lenge i pga at det tok såpass lang tid å koke opp, så den ble liggende i en time i før det kokte. Men kokte den en time uansett. Har dette noe å si?
Ølet står nå i et rom med 18-20 grader, er ikke dette riktig. Og hvordan ser man at det er færdig gjæret?
Får håpe vi har vært renslige nok.
Dette får være nok spm med det første Håpe nån kan hjelpe.
HIlsen Tor Henning
Hele prosessen tok ca 10 timer siden vi ikke hadde gjort dette før. Vi fulgte instruksjonene på brygging.no etter punkt og prikke, og klarer vell å flette noen punkter inni hverandre etter hvert.
Men har noen spm. vi målte søtheten til 65 så OG blir vell 1065 som jeg har forstått. Er dette bra? Var i alle fall fornøyd med det. Hvor mye skal jeg gjere dette ned?
Et annes spm var at bitter hummlen ble liggende lenge i pga at det tok såpass lang tid å koke opp, så den ble liggende i en time i før det kokte. Men kokte den en time uansett. Har dette noe å si?
Ølet står nå i et rom med 18-20 grader, er ikke dette riktig. Og hvordan ser man at det er færdig gjæret?
Får håpe vi har vært renslige nok.
Dette får være nok spm med det første Håpe nån kan hjelpe.
HIlsen Tor Henning